Educació en el patrimoni

Activitats didàctiques per a grups escolars i famílies al voltant del nostre patrimoni històric.
Acompanyeu-nos en el nostre viatge en el temps a la ciutat romana de Lesera, situada al jaciment arqueològic de La moleta dels Frares, considerat el més important de la província de Castelló.
Blog la Maleta.

Conte


El meravellós viatge de Libori.

Text:Mònica Segura.
Il•lustracions: Pau Batet i Ana Beltrán.


Preu: 8 euros.


Libori és un masover de la comarca dels Ports que una nit, en adormir-se, viatja en el temps a una ciutat romana anomenada Lesera, a finals del segle I, on coneix Gai Juli Frontó, que li mostrarà el lloc on viu i els seus costums, despertant en ell l'esperit investigador…

Activitats Escolars


Conta contes


Adreçat a: Educació infantil i primer cicle de primària.

Temàtica: La maleta màgica de Libori arriba a l'escola. Què li va passar a Libori? Coneixerem la seua història i la dels romans de Lesera.

Objectius: Conéixer alguns costums romans; entendre la importància del jaciment arqueològic de la Moleta dels Frares i la ciutat que en ell va existir, Lesera; fomentar el coneixement i sensibilització cap al patrimoni arqueològic.

Maleta Didàctica


Adreçat a: Segon i tercer cicle de primària.

Temàtica: Coneixem Lesera a través del somni de Libori. A més, la maleta on va guardar els objectes del passat arriba a l'escola. Que hi guardarà al seu interior?

Objectius: Conéixer el jaciment arqueològic de la Moleta dels Frares a través del conte de Libori, així com descobrir els fets reals d'aquesta història. Es realitzen activitats d'interacció amb l'alumnat centrades en aproximar-se a la disciplina arqueològica.

Museu De Forcall


Adreçat a:Tots els públics (les activitats s'adapten a cada nivell).

Temàtica: Visita al centre museístic on es conserven les restes recuperades de la ciutat romana de Lesera, amb activitats de dinamització.

Objectius: Conéixer el centre d'una manera amena, entenent què és cada peça i a quin objecte pertanyia, els seus usos i la seua importància.

Moleta Dels Frares


Adreçat a: Tots els tipus de públic, a partir de segon cicle de primària.

Temàtica i objectius: Excursió fins el jaciment per a poder-lo conèixer, amb activitats de dinamització.

Joc de Taula


Adreçat a: xiquets i xiquetes a partir de segon cicle de primària.

Temàtica: Costums romans, alimentació, nuclis romans, Lesera, etc.

Objectius: Distribuïts en quatre equips, els xiquets i xiquetes hauran d'avançar pel recorregut fins a arribar a Lesera, responent una sèrie de preguntes en les quals posaran a prova els seus coneixements sobre el món romà, tant en general com en concret sobre el jaciment arqueològic de la Moleta dels Frares i el conte de Libori.