Turisme gastronòmic

Productes naturals exclusius que formen part de la identitat gastronòmica d’aquesta terra. Tasta el sabor més genuí dels Ports!

El projecte


Aquest és un projecte dut a terme per un grup de joves de diferents perfils professionals, que ens hem unit amb la determinació de recuperar un important cultiu tradicional a la comarca, el safrà, així com produir una mel exclusiva de la major qualitat.

Els nostres objectius estan encaminats a donar de nou el valor que es mereixen aquests productes, potenciant el seu coneixement i consum a través d’una producció que respecta les directrius dels productes ecològics, sostenibles i amb filosofia slow.

Els Nostres Productes a la venda


Safrà


El safrà, producte històric dels Ports:

Els primers documents que ens parlen del comerç de safrà de la comarca dels Ports amb una població italiana, Prato, propera a la ciutat de Pisa, daten de 1397. En aquella època existia una intensa exportació de productes d’esta terra fins a Itàlia a través dels ports marítims de Peníscola, Vinaròs i Tarragona.

Per les condicions orogràfiques i climàtiques dels Ports, el safrà que es produïa era excel·lent, no en va en els documents medievals es parla de “la comarca del Riu de Morella, on se fa lo millor safrà de la terra, ço és al Forcall, a la Mata i Olocau”.
Així mateix hem aconseguit recuperar aquest producte històric, amb tota l’essència, el sabor i la tradició artesanal que es mereix.

Mels


Mel de mil flors ecològica
En envàs de 500 gr.


Mel de timonet
En envàs de 500 gr.


Les mels tradicionals de les nostres muntanyes:

La producció de mel a la nostra terra ha sigut constant des de fa molts segles. Al segle XVIII el botànic Cavanilles va visitar els nostres pobles, destacant la mel com un producte que generava gran quantitat de treball. En alguns pobles menuts s’arribava a produir més de 8.000kg de mel a l’any i existien moltes cereries, tendes on es podia comprar la cera natural produïda per les abelles dels apicultors locals.
Actualment queden pocs apicultors que continuen la tradició, a pesar de la riquesa vegetal i les possibilitats que la nostra terra ofereix per a la producció de mels de gran qualitat.
Nosaltres la recuperem, seguint els paràmetres de respecte als animals, de producció ecològica i sostenible, havent aconseguit unes mels de muntanya excel·lents.


Per a comprar els nostres productes, només cal que ompliu el formulari o ens envieu un e-mail a viuelsports@gmail.com